Next Step China

Adviezen van China experts om een succesvolle business op te zetten in China. Onze weblog Next Step China zal u wekelijks vanuit Shanghai een update geven over trends die zich momenteel afspelen in zakelijk China.

Subcategories from this category: Operation Management in China (exmaple sub-category)

Verover China!

Posted by nikki
nikki
nikki has not set their biography yet
User is currently offline
on Friday, 28 June 2013
in Next Step China

Een handleiding voor marketing, sales en business development in China
9 September 2013, 09:30-17:00, WTC Den Haag

Met een zeer snel groeiende middenklasse is China hard op weg om een van de grootste importlanden ter wereld te worden. In de komende vijf jaar zal China voor 1 biljoen dollar goederen importeren vanuit de Verenigde Staten. Chinese consumenten zijn vooral geïnteresseerd in goederen van goede kwaliteit.

Om Nederlandse ondernemers te helpen om deze potentiële supermacht te veroveren, organiseert de Chinese Kamer van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) een intensieve training. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:
-          Consumentengedrag
-          Consumenten trends
-          Prijsstrategieën
-          Marketingstrategieën
-          Bescherming van IP (International Property) tijdens business development
-          Het opzetten van uw eigen distributiekanaal
-          Directe sales en onderhandelingstechnieken

Sprekers die zeer bekend zijn in China en met de manier van zakendoen in China zullen u inlichten over deze onderwerpen. Naast Zvi Shalgo, de CEO van PTL Group zullen ook de heer John Fu van Shanghai Jao Tong University en de heer John Zhang van Schouten Global aanwezig zijn om hun ervaringen met u te delen en u van advies te voorzien.

Na de training zult u nog uitgenodigd worden voor het Sino-Dutch CEO Forum, waar vele Chinese bedrijven aanwezig te kunnen zijn. U kunt hier naar hartenlust netwerken en kennismaken met Chinese bedrijven die een kantoor in Nederland hebben. Velen van hen zijn op zoek naar leveranciers voor hun Chinese moederbedrijf en kunnen u helpen bij uw entree tot de Chinese markt.

Voor meer informatie, zie de website van de NCH, of klink [hier] om direct naar de pagina van deze activiteit te gaan. http://www.handelsbevordering.nl/activiteiten/4/2/828

E-commerce in China: Maak uw entrée in een nieuwe wereld!

Posted by nikki
nikki
nikki has not set their biography yet
User is currently offline
on Friday, 28 June 2013
in Next Step China

Elke minuut worden er 48,000 online transactions voltooid in China

In zijn speech tijdens de 16e Credit Suisse Asian Investment conferentie onderstreepte Jack Ma, oprichter van Alibaba, de verschillen tussen de online markt in China en de Verenigde Staten. De heer Ma gaf aan dat hoewel in de Verenigde Staten e-commerce alleen “online winkelen” is, het in China een levensstijl is geworden. Dit is een belangrijk onderscheid in het beeld dat consumenten van e-commerce hebben en uitermate belangrijk om beide markten te kunnen begrijpen. E-commerce is in de Verenigde Staten een extra markt voor bedrijven, naast fysieke retail. In China winkelen sommige consumenten alleen via online markten. Winkels zijn niet in alle lokale markten vertegenwoordigd, omdat de infrastructuur nog te onderontwikkeld is om alle consumenten via de fysieke weg te benaderen. Fysieke expansie is ook een langdurig proces. Aan de andere kant is het distributiekanaal van de online winkels wel goed ontwikkeld en kunnen de consumenten op die manier wel bereikt worden.

Alibaba, het bedrijf van de heer Ma, is het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, met een verhandelde omzet van RMB 1 biljoen in 2012. Met dochterondernemingen Taobao en Tmall is Alibaba gefocust op het aanbieden van een  e-commerce platform aan klanten. Op het Taobao platform vinden consument-naar-consument (C2C) transacties plaats. Dit platform is vergelijkbaar met Marktplaats. Aan de andere kant wordt het T-Mall platform gebruikt voor bedrijf-naar-consument (B2C) transacties. In Nederland is geen direct vergelijkbare site te vinden, maar u zou hierbij kunnen denken aan bol.com. Veel Westerse multinationals gebruiken het T-Mall platform (en soms ook het Taobao platform) om hun producten online aan klanten te verkopen. T-Mall heeft een online winkelcentrum gecreëerd en daardoor de transitie van fysiek naar online winkelen vergemakkelijkt voor consumenten.

Echter de grootste vraag is, wat kan e-commerce bijdragen aan uw verkoop in China? Volgens de huidige vooruitblik voor de e-commerce markt in 2014 zullen 650 miljoen Chinese consumenten gezamenlijk RMB 2,9 biljoen omzetten. De infrastructuur van e-commerce wordt continue verbeterd en consumenten in Klasse 4 en 5 steden (minimaal 500,000 inwoners) kunnen ook al bereikt worden via e-commerce. Met fysieke uitbreiding van winkels zou het zeer lang duren voordat u een dergelijk grote klantenbestand zou kunnen bereiken.

Alhoewel veel Westerse bedrijven relatief ervaren zijn in de online markt, is e-commerce in China volledig anders dan het digitale landschap dat bedrijven kennen. Grote Westerse online spelers zoals Google, Facebook, Twitter, Amazon en Ebay spelen nauwelijks een rol van betekenis op de Chinese social media markt. In plaats daarvan regeren lokale online giganten zoals Taobao, Tmall, WeiboTencent, WeiboSina, Renren en Baidu. Op dit moment heeft Google bijvoorbeeld een marktaandeel van 15,6% in de zoekmachine markt, terwijl Baidu een aandeel van 78,6% heeft. Een ander voorbeeld is de webshop markt, waar TMall (44,1%) vele malen groter is dan Amazon, die 2,3% van de markt in beslag neemt. Kennis van de Westerse e-commerce markt helpt u nauwelijks wanneer u de Chinese online markt wil betreden, omdat spelers en regels erg verschillen tussen deze markten. Een lokale partner kan voor u een online winkel in Tmall openen en een Chinese website opzetten. Daarnaast kan deze lokale partner u ook helpen met het regelen van de operationele activiteiten omtrent de e-commerce markt in China (logistiek, financieel en marketing). Deze faciliteiten zult u nodig hebben om een concurrerende positie in te nemen op de Chinese e-commerce markt. PTL Group kan u hierbij helpen en biedt u de mogelijkheid om Chinese klanten te bereiken via online kanalen.

Als u geïnteresseerd bent in het bereiken van een potentiële consumenten markt die bestaat uit honderden miljoenen Chinezen, of als u nog vragen heeft over dit artikel, kunt u contact opnemen met Hulya Kaya ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). U kunt ook bij haar terecht voor extra informatie over de e-commerce diensten van PTL Group.

PTL Group CEO Zvi Shalgo was bij het Fenedex evenement “Verkopen en/of Produceren in China

Posted by nikki
nikki
nikki has not set their biography yet
User is currently offline
on Friday, 14 June 2013
in Next Step China

Dinsdag 29 mei jongstleden organiseerde onze partner Fenedex het symposium “Verkopen en/of Produceren in China” in het Hilton Royal Parc in Soestduinen. Het doel van deze seminar was om geïnteresseerde bedrijven een platform te bieden voor al hun vragen of zakendoen in China. Het volledige proces, van de voorbereiding tot en met de realisatie van operaties in China werd behandeld. Tijdens dit symposium konden deelnemers participeren in seminars, cases en discussies. Daarnaast vertelden de vele aanwezige ervaringsdeskundigen tijdens lezingen over hun “best practices” in het zaken doen in China.

Tussendoor was er ook nog ruimte voor persoonlijke interactie met de ervaringsdeskundigen uit China. Speed meetings gaven deelnemers de mogelijkheid voor persoonlijke interactie op een voor hen interessant gebied met de ervaringsdeskundigen.

Zvi Shalgo, CEO van PTL Group hield een lezing over praktische aspecten van succesvol zaken doen in cooperatie met Peter Rasmussen van Larive-Asia Base. Beide sprekers zijn zeer deskundig op het gebied van entree in China, door hun jarenlange ervaring op dit gebied. Onder andere de eerste export naar China en DO’s and DONT’s bij het opzetten van verkooppunten kwamen aan bod. De lezing werd gretig bezocht door de deelnemers van het evenement.

Mocht u nog vragen hebben over de lezing van Zvi Shalgo tijdens het Fenedex evenement of over PTL Group, dan kunt u contact opnemen met Hulya Kaya via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Chinese delegatie uit Jintan-Changzhou organiseert missie naar Nederland

Posted by Hulya Kaya
Hulya Kaya
Hulya Kaya has not set their biography yet
User is currently offline
on Wednesday, 20 February 2013
in Next Step China

Jintan Economic Development Zone zal van 4 tot en met 6 maart een missie naar Nederland organiseren.  De missie, gericht op de sectoren High-Tech Manufacturing, Photovoltaic energy en New material, is bedoeld om zakelijke contacten te leggen met Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar productie mogelijkheden in China, investering en ondersteuning bij het vinden van de juiste lokale partner.

Jintan, onder de jurisdictie van Changzhou, ligt in het grensgebied van de stedelijke cirkel van Suzhou-Wuxi-Changzhou en Nanjing. Jintan ligt op een afstand van respectievelijk 105 km en 220 km van Nanjing en Shanghai. De stad heeft een zuster relatie met Cuijk, waar tevens een van hun gevestigde bedrijven, Teeuwissen Group vandaan komt. Andere Europese bedrijven zoals de Duitse EMAG Group en Pilz Industrial Automation hebben zich in Jintan gevestigd.

De missie zal verschillende doelstellingen hebben, namelijk het aantrekken van investeringen naar Jintan Economic Development Zone, maar daarnaast ook het aanbieden van matchmaking via Jintan’s uitgebreid netwerk voor bedrijven die op zoek zijn naar een lokale partner in de High tech, Photovoltaic energy en New material industry. Als business kansen zich voordoen zal Jintan tevens bereid zijn Investeringen te doen in geavanceerde Technologische bedrijven in Nederland die de stap naar China willen maken en hiervoor op zoek zijn naar kapitaal.

Bent u geïnteresseerd in een ontmoeting met de delegatie om zakelijke activiteiten in Jintan-Changzhou te verkennen, neemt u  dan contact op en stuur een e-mail naar Hulya Kaya, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

 

Talent Building - Een verspilling van tijd, of noodzakelijk voor de toekomst van uw bedrijf?

Posted by Administrator
Administrator
Administrator has not set their biography yet
User is currently offline
on Wednesday, 19 December 2012
in Next Step China

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) begint in het bedrijfsleven een steeds grotere rol te spelen. Toch zijn het  voornamelijk de Multinationals die het initiatief nemen, waarbij de MKB’ers niet volledig in staat zijn MVO op te nemen in haar operationele activiteiten. De rede waarom MKB ‘ers niet op het zelfde tempo MVO binnen de organisatie implementeren is vaak kosten gerelateerd. Investeren in MVO kost geld, iets waar de kleine ondernemers niet op zitten te wachten, tenzij het het waard is. In Europa is het bijna ondenkbaar dat bedrijven niet aan MVO doen, echter in China begint de nadruk op MVO langzaam op te komen.

MVO kan op verschillende manieren binnen een organisatie worden geïmplementeerd. Men kan dan denken aan efficiënt gebruik van kantoormaterialen, vervoersmiddelen, flexwerken en het aannemen van stagiaires etc. In dit artikel zal ik daarbij voornamelijk de nadruk leggen op het gebruik van stagiaires binnen uw organisatie. Wellicht is het gebruik van stagiaires een van de meest effectieve vorm van kosten efficiënte implementatie van MVO die er is. Door het aannemen van studenten draagt u bij aan de praktische educatie van jongeren, zij zijn immers de toekomst. In vergrijzende economieën zullen het de toekomstige professionals zijn die de sociale welvaart binnen samenleving zullen moeten bekostigen.

Echter, het ligt aan u hoe u stagiaires effectief inzet binnen uw organisatie. Een goed voorbeeld van het effectief gebruik van student vindt men vooral terug binnen organisaties binnen de Technische en ICT branche. Deze sectoren kennen een hoog R&D gehalte, waar de overheid veel subsidies verstrekken. Door studenten te plaatsen op R&D projecten kunnen studenten goedkoop voor u, met de meest recente geleerde technieken op creatieve wijze uw organisatie laten innoveren, aan de andere kant kunt u aan de hand van deze R&D projecten subsidies ontvangen via de overheid. Waar R&D normaal gesproken een grote kostenpost is binnen organisaties, is het resultaat nu dat de ontwikkelings activiteiten binnen uw organisatie (bijna) gratis zijn of zelfs inkomsten generen.

Ook in andere operationele activiteiten zoals Marketing en Sales kunnen studenten op efficiënte wijze een belangrijke rol spelen binnen uw organisatie. U kunt denken aan vooronderzoeken en het schrijven van communicatie-, marketing- en businessplannen etc. Verse ideeën zijn nodig om in een competitieve markt te kunnen blijven innoveren. Voornamelijk voor bedrijven die internationaal actief zijn en/of willen worden, is dit een uitgelezen kans voor u.

Een stagiair kan specifiek getraind en gevormd kan worden naar uw organisatie en de betreffende positie die hij daarin zal bekleden. Mocht u deze persoon aannemen voor een positie binnen organisatie, hoeft deze niet ingewerkt te worden en kan vanaf het eerste moment een waardevolle bijdrage zijn aan uw organisatie. Voornamelijk voor het opbouwen van een jong dynamisch sales-team is training heel belangrijk.  Daarbij zullen stagiaires betrokken moeten zijn tijdens vergaderingen en bedrijfsbezoeken. Bent u bang dat u voor schut staat, omdat u een stagiaire meeneemt naar een potentiele klant? Integendeel, de klant kan zien dat u geeft om de (praktische) educatie van de toekomst en daarmee op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemend bent.

Het vinden van de juiste stagiaire voor uw organisatie is echter moeilijker dan het lijkt, het is daarom belangrijk dat u als bedrijf in kaart brengt, welke werkzaamheden gedaan kunnen worden door iemand die nog niet de professionele ervaring heeft. Door samen te werken met Universiteiten, Hoge Scholen en bedrijven die stagiaires plaatsen is de juiste student al snel gevonden.

Al met al kunt aan de hand van dit artikel uw organisatie evalueren voor het gebruik en aannemen van studenten en stagiaires. Het is een leerproces dat tijd en aandacht vraagt, uiteindelijk zullen Stagiaires in staat zijn op kosten-efficiënte wijze een waardevolle bijdrage te leveren aan de operationele activiteiten van uw organisatie.

Tags: Untagged