Posted by Administrator
Administrator
Administrator has not set their biography yet
User is currently offline
on Tuesday, 28 February 2012
in Next Step China

Het BBP in China ten opzichte van de rest van de wereld

China is de op een na grootste economie ter wereld, maar sommige van de provincies in China zouden op zichzelf al hoog scoren op wereldwijd niveau. Bijvoorbeeld de provincie Guangdong, deze heeft een BBP vergelijkbaar met datvanIndonesië, terwijl de provincies Jiangsu en Shandong samen hoger zijn dan de BBP vanZwitserland. Sommige provincies steken erbovenuit: het totaal van hun BBP’s samen is 10% hoger dan het nationale totaal.

En hoe zit het met andere economische uitingen? Guangdong exporteert evenveel als Zuid-Korea, en Jiangsu evenveel als Taiwan. Shanghai’s BBP per persoon is even hoog als die van Saoedi Arabië (als je kijkt naar de koopkracht), toch is deze aanzienlijk lager dan China’s speciale administratieve zone’s zoals Hong Kong en Macau. Een ander uiterste, is de armste provincie Guizhou. Hier heeft men een inkomen dat gelijk staat met de inkomsten van 1 persoon in India.

Note: deze cijfers zijn afgeleid uit cijfers van China’s landelijk koopkracht. Echter zullen de prijzen vaak lager zijn in de armere provincies dan in de rijke. Dit verminderd de regionale ongelijkheid lichtelijk.

The Economist

Tags: Untagged

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Wednesday, 12 December 2018